Minder zweten tijdens het sporten? Dit zijn dé ideale anti-zweetshirts

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Zweten hoort bij sporten. Prima. Maar hoe minder zweet, hoe prettiger. Daar is waarschijnlijk iedereen het snel mee eens. Daarom zijn er heel veel speciale “anti-zweetshirtjes” op de markt vandaag de dag. Bamboe, fiber, katoen, polyester enz. Maar welke stoffen zijn geschikt tegen zweten?

Polyester: geeft zweet door naar buiten

Polyester is een synthetische vezel, die dankzij zijn kromming erg flexibel en lichtgewicht is. Bovendien is polyester kleurvast, wat de kleuren van jouw voetbalshirtje optimaal houdt door de maanden en jaren heen.

Hoewel je bij synthetische textielsoorten misschien denkt dat ze juist zeer slecht ademen, is dat bij polyester niet het geval. Polyester voelt weliswaar iets minder zacht aan dan katoen maar het wordt nauwelijks vochtig omdat het zweet doorgeeft naar de buitenste textiellaag. Hierdoor blijft je huid droog, terwijl je bij Katoen juist kunt rekenen op een drijfnatte huid onder je shirt.

Polyesterallergie? Bamboe is een goede optie!

Er zijn heel veel mensen die een allergie hebben voor polyesterstoffen. Ondanks dat de meeste sportshirtjes gemaakt worden van polyester, heb je hier met zo’n allergie niets aan. Het kan ook zijn dat je polyester gewoon vervelend vindt zitten, zeker als je de zachtheid van katoen gewend bent. Waar kies je dan voor?

Eén van de meest gekozen stoffen zijn ze anti-zweet-shirtjes van bamboe. Bamboe wordt al jaren gezien als dé textielsoort voor de toekomst omdat het in tegenstelling tot bijvoorbeeld katoen en polyester, ecologisch verantwoord wordt geproduceerd. Bamboe is heerlijk zacht, wat zorgt voor een uitmuntend draagcomfort. Door de holle structuur waar bamboe om bekend staat, heeft bamboetextiel een hoog vochtafdrijvend vermogen. Mocht het shirt door heftig zweten alsnog nat worden, dan droogt het vele malen sneller dan katoen weer op.

Minder zweten tijdens het sporten? Dit zijn dé ideale anti-zweetshirts, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Leave a comment

Your email address will not be published.


*