Manchester United: De grootste voetbalclub van Engeland

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Onder voetballiefhebbers zijn er altijd verhitte discussies over de grootste club van Engeland. Iedereen heeft wel een andere mening. De grote zes, Manchester City, Arsenal, Liverpool, Chelsea, Tottenham Hotspur en Manchester United, hebben al naam gemaakt en staan met kop en schouders boven de anderen. Elke club is echter op verschillende manieren beter dan de andere. Sommige clubs hebben de meeste trofeeën gewonnen, terwijl andere, zoals Tottenham, de minste hebben.

Er zijn verschillende dingen die in overweging kunnen worden genomen om de grootste voetbalclub in Engeland te bepalen. Daartoe behoren de waarde van de club, de grootte van het stadion, het aantal toeschouwers, de geschatte nettowaarde van de clubeigenaren, de invloed van sociale media, enz. Het aantal trofeeën kan ook de positie analyseren die elke club heeft gewonnen of hun huidige succes in de afgelopen vijf jaar. Zodra deze eigenschappen zijn geanalyseerd, is het gemakkelijker om te weten welke voetbalclub de grootste is in Engeland, maar zo te zien lijkt Manchester United de grootste club te zijn op basis van de volgende analyse.

Aanwezigen

Manchester United staat op de eerste plaats als de voetbalclub met de meeste bezoekers. Zoals fans graag wedden op voetbal, kijken ze ook graag naar de wedstrijden vanuit het stadion. De club heeft gemiddeld meer dan 74.000 toeschouwers. Verwacht daarom dat het stadion tijdens een wedstrijd helemaal vol zit zonder beschikbare zitplaatsen.

Waarde van de club

Man United staat bovenaan de lijst van clubs met de hoogste waarde in Engeland en de wereld. Op dit moment gaan Barcelona en Real Madrid aan de leiding. Man United komt kort na hen, met een waarde van ongeveer $4,6 miljard, gevolgd door Liverpool met $4,45 miljard. Hun regelmatige deelname aan de Champions League heeft de waarde van de club aanzienlijk beïnvloed.

Grootte stadion

Wat Manchester United ook tot de meest prominente club maakt, is de grootte van het stadion. Het stadion Old Trafford heeft een capaciteit van 75.000 op een wedstrijddag. Vlak na Manchester United komt Arsenals Emirates Stadium, dat ongeveer 60.000 mensen kan bevatten. Anderen, zoals Manchester City en Liverpool, halen de 60.000 niet.

Invloed van sociale media

Er bestaat geen twijfel over dat Manchester United de meeste voetafdruk en invloed heeft op sociale mediaplatformen. De club heeft meer dan 170 miljoen volgers op Instagram, Twitter en Facebook. Chelsea komt op de tweede plaats met meer dan 116 miljoen volgers op dezelfde sociale mediaplatformen.

Gewonnen grote trofeeën

Deze categorie richt zich op de gewonnen nationale trofeeën, van de League Cup tot de FA Cup, de belangrijkste Europese trofeeën sinds 1871. De recente Carabao overwinning heeft de club een boost gegeven, ook al staat het nog steeds achter Liverpool. Liverpool heeft 45 belangrijke trofeeën gewonnen, terwijl Man United er 43 heeft gewonnen. Onder de club staan Arsenal met 30 trofeeën en Chelsea met 25 trofeeën.

Netto waarde eigenaars

Man United komt tekort in deze categorie. Het lijkt erop dat andere clubs zoals Chelsea, Liverpool en Arsenal aan de leiding gaan, waarbij Manchester City met 22 miljard dollar de hoogste nettowaarde van alle clubeigenaren heeft. De Qatari buyout heeft Manchester City echt getransformeerd, ook al heeft de transformatie veel kritiek gekregen. Hoe het ook zij, Man City fans vinden het niet erg en vieren de club vanuit hun hart.

Samenvatting

Ook al is Manchester United niet in alle categorieën koploper, het spreekt voor zich dat het de grootste voetbalclub van Engeland is. Er moet echter geïnvesteerd worden in de spelers om de waarde te verbeteren.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*