Creëer de ultieme voetbalsfeer in je huiskamer met smart home

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Creëer de ultieme voetbalsfeer in je huiskamer met smart home

zo maak je je huis slim

Het voetbalseizoen is weer begonnen! Eigenlijk is het altijd voetbalseizoen voor de liefhebber, en als er geen wedstrijden zijn dan kijken we gewoon een paar klassieke matches terug! Je kunt niet een volledig stadion in de huiskamer proppen, je komt wel een heel eind in de richting met smart home apparaten. Op deze pagina leggen we uit hoe je de ultieme voetbalsfeer in je huiskamer brengt met smart home.

Heb je al een Smart TV?

Een groot beeldscherm is onmisbaar, een projector met scherm is natuurlijk nog mooier. Slimme televisietoestellen kunnen je voor de wedstrijd aanvangt even een berichtje sturen. Beamers zijn doorgaans wat minder ‘slim’, al kun je er via HDMI wel een Google Chromecast of Apple TV aan koppelen. Zo maak je van een ‘dom’ apparaat de slimste speler! Bij projectoren moet de ruimte wel deels verduisterd worden om nog een mooi plaatje te zien.

Tip: Begin met een betrouwbare smart hub zoals de Somfy TaHoma. Wanneer je meerdere smart home apparaten wilt koppelen zal de standaard router waarschijnlijk niet volstaan.

Verlichting met scenes

Slimme lampen ken je ongetwijfeld al. Dit kunnen Philips Hue lampen zijn, de TRÅDFRI serie van IKEA of een ander merk. Wanneer je een aantal van dit soort lampen hebt gekocht, dan kun je ze centraal bedienen. Als het lampen met meer kleuren betreft wordt het nog interessanter! Je kunt de verlichting dimmen zodat het televisiebeeld extra goed zichtbaar is, het is ook mogelijk om de kamer juist fel te verlichten zoals in een echt stadion het geval is. Met een Ambilight televisie kleurt de achterwand mee, er zijn ook losse LED strips die je dynamisch kunt laten verkleuren. Op de centrale app kun je via smartphone of tablet scenes creëren. Zo kun je met een tik op het scherm de ruimte compleet anders verlichten.

Tip: Koppel elektrische raamdecoratie aan de verlichting en laat de gordijnen automatisch sluiten wanneer de lampen inschakelen. Dit is ook handig voor de thuisbioscoop.

Koppelbare luidsprekers

Bij een voetbalsfeer hoort ook gejuich, geluid van de tribune … maar liever niet teveel Vuvuzela’s. Om iedere trap, elk applaus en soms ook een heftige scheldkanonnade goed te horen installeer je een krachtig audio systeem. In veel huishoudens is reeds een surround systeem aanwezig, het is ook mogelijk om meerdere smart speakers in serie te schakelen. Per merk kunnen de mogelijkheden verschillen, zo mag er geen hoorbare vertraging bij de luidsprekers zijn. Sommige luidsprekers zijn meer geschikt als woofer, andere weer als tweeter. Maar als je eenmaal een mooi systeem hebt samengesteld kun je ‘draadloos’ het stadiongeluid in huis halen. Daarbij zetten we ‘draadloos’ tussen aanhalingstekens omdat veel luidsprekers nog wel een stroomaansluiting nodig hebben.

Tip: Je kunt met slimme luidsprekers ook per ruimte muziek kiezen vanuit een centrale app. Zo kun je in de keuken andere muziek spelen dan op de slaapkamer om maar een voorbeeld te noemen.

Alarmsysteem

Dit is een apparaat waar je wellicht niet direct bij stil zult staan. Maar wanneer je voor de volle honderd procent in de match zit, dan wil je niet dat er een ongenode gast naar binnen komt. Daarom is een alarmsysteem zeker geen overbodige luxe, ook niet voor en na de voetbalwedstrijd trouwens. Er zijn alarmsystemen die speciaal gemaakt zijn om samen te werken met een smart home installatie zoals de Somfy Outdoor camera. Bij onraad kan deze naast een sirene ook gekoppeld worden aan de verlichting of een alarmsignaal laten luiden op je smartphone. Dit werkt ook wanneer je van huis bent, bijvoorbeeld tijdens een bezoek aan het echte voetbalstadion!

Tip: Koppel lampen buiten aan een bewegingsmelder, inbrekers schrikken niet alleen van geluid maar ook zeker van licht.

Slimmer snacken

Hiermee gaan we het stadion niet evenaren, we gaan nog een stap verder. Want thuis ben je niet beperkt tot lauw bier en een muffe hotdog. Zo kun je een slimme Samsung koelkast vullen met heerlijke versnaperingen. En wanneer jouw favoriete stukje kaas bijna op is, dan geeft de slimme koelkast een seintje en voegt dit product toe aan jouw winkelmandje. Ga je vooraf of na de match barbecueën? Dan is een Weber smart vleesthermometer echt iets voor jou! Die meet de temperatuur van het vlees in de kern, en geeft dit weer op je smartphone. Je kunt zelfs meerdere thermometers aan dezelfde app koppelen. Dat is een flinke investering, maar fervente chefs zullen hier veel plezier aan beleven.

Tip: Met een kleine koelkast in de kamer mis je geen moment meer van de voetbalwedstrijd. Goedkoper en eenvoudiger is een flinke koelbox met ijs die je later ook voor andere gelegenheden kunt gebruiken.

Waarom zou je nog naar het voetbalstadion gaan met zoveel luxe in huis? Geniet samen met vrienden en familie van iedere wedstrijd binnen een smart home!

Creëer de ultieme voetbalsfeer in je huiskamer met smart home, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Leave a comment

Your email address will not be published.


*