Ogen op Tottenham als leiders een belangrijke beslissing nemen om Fabio Paratici te vervangen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Fabio Paratici kreeg een wereldwijde ban van de FIFA en Tottenham heeft zijn deel van zware maanden achter de rug. De club is echter op zoek naar een vervanger voordat de plannen voor een nieuwe manager worden afgerond. De Spurs zijn op zoek naar een nieuwe coach om Antonio Conte te vervangen. Ze hebben echter te weinig opties nu ze op zoek zijn naar een nieuwe algemeen directeur nadat Fabio Paratici in april ontslag nam.

Fabio werd eerder dit jaar verbannen van alle voetbalactiviteiten nadat hij door Juventus, zijn voormalige voetbalclub, schuldig was bevonden aan vals boekhouden. De algemeen directeur van Tottenham ging in beroep tegen het verbod, dat werd afgewezen, en de FIFA schorste hem wereldwijd voor een maand. Deze beslissing leidde ertoe dat Fabio ontslag nam als algemeen directeur bij Spurs. Nu is de club op zoek naar een vervanger en de fans kijken hun ogen uit. Terwijl fans blackjack spelen op casino’s en voetbal kijken, is er veel dat de Spurs moeten vervullen. Rui Pedro Braz staat op de lijst. Hij heeft Benfica geholpen om grote talenten aan te trekken en ze daarna voor een enorm bedrag te verkopen. Onder zijn leiding heeft de 44-jarige Benfica geholpen om Darin Nunez aan Liverpool te verkopen en Enzo Fernandez aan Chelsea. Rui staat bekend om zijn sportieve managementvaardigheden.

Aanstelling van een nieuwe Chief Football Officer

Tottenham heeft ook Scott Munn aangesteld als Chief Football Officer, waar hij de rest van het bestuur zal vervoegen en de voetbalafdelingen van de club onder zijn hoede zal nemen. Munn zal echter pas op 1 juli bij de club in dienst treden. Dat betekent dat de Spurs nog langer zouden kunnen wachten, waarschijnlijk tot het einde van dit seizoen, om een nieuwe manager te krijgen.

Past Julius Nagelsmann in de rol?

Julian Nagelsmann kan ook de baan bij Spurs krijgen, maar de club moet een belangrijke financiële beslissing nemen en onderhandelen over een definitieve deal. Hoewel Bayern Nagelsmann heeft ontslagen, staat hij nog steeds op de loonlijst omdat hij tijdens zijn tuinverlof is geplaatst.

Dat betekent dat Bayern Nagelsmann kan compenseren als Tottenham hem aanneemt. Ondertussen wordt Mauricio Pochettino, de voormalige baas van Tottenham, mogelijk aangesteld als nieuwe manager bij Chelsea. De baas leidde de club naar de Champions League in 2019. Er wordt dus verwacht dat Spurs meer gesprekken gaat voeren met Nagelsmann, die interesse heeft getoond in de rol. Hij heeft echter zekerheid nodig over de verzekerde toekomst van Harry Kane en meer duidelijkheid over wie Fabio Paratici opvolgt. Fabio’s ontslag komt ook op het moment dat Spur Harry Kane probeert te overtuigen om de club niet te verlaten, terwijl het zich voorbereidt om deze zomer het verschil te maken vanwege de slechte prestaties. De club heeft dus veel op haar bordje.

Door het vertrek van Fabio Paratici zit de club nu zonder hoofdtrainer of directeur. Daarom zal Daniel Levy de leiding nemen in de zoektocht naar een nieuwe vervanger. De club zal hun voormalige directeur vervangen door een externe kandidaat die zal rapporteren aan Scott Munn, aangezien hij de nieuwe chief football officer wordt. Idealiter zou de vervanger zeggenschap hebben over de identiteit van de hoofdtrainer, maar de Spurs zijn niet bereid om hun zoektocht uit te stellen. Nu Chelsea en andere toonaangevende Europese clubs dezelfde schoen dragen, wordt er veel verandering verwacht deze zomer.