Zo krijg je vieze voetbalshirts weer snel schoon

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Er is niets lastiger dan vieze voetbalshirts wassen. De voetbalshirts stinken niet alleen naar zweet, maar zitten ook vol met vlekken. Je komt er vlekken tegen van het gras, maar ook van aarde. Het is best lastig om ze weer mooi schoon te krijgen. Je zal ook net zien dat je kindje een wit shirt draagt. Dit maakt het nog lastiger om het shirt weer schoon te krijgen. Gelukkig hebben wij een paar handige tips voor je verzameld.

Behandel de vlekken direct met vlekkenreiniger

Zodra je kindje thuiskomt is het niet slim om de voetbalshirts voor een langere tijd in de wasmand te laten liggen. Hoe langer de vlek blijft zitten, hoe moeilijker het wordt om deze eruit te krijgen. Behandel de vlekken direct bij thuiskomst met bijvoorbeeld een vlekkenreiniger. Dit moet vijf minuten intrekken voor je de kleding in de wasmachine doet. Je zal merken dat de kleding sneller schoon wordt als je ze direct wast.

Maak gebruik van een kledingreiniger

Krijg je de kleding echt elke keer heel lastig schoon zelfs als je de voetbalshirts direct in de wasmachine gooit? Met een stoomreiniger voor kleding kan je zelf de voetbalshirts stomen. Door de kleding zelf te gaan stomen krijg je de meest lastige vlekken er weer uit. Dit werkt zelfs met de meest hardnekkige vlekken geweldig.

Gebruik een krachtige zeep

Als je niet in het bezit bent van een stroomreiniger, dan wordt het toch gewoon de wasmachine. Naast het behandelen van de vlekken is het slim een krachtige zeep te gebruiken. Gebruik dus niet het standaard wasmiddel dat je altijd gebruikt voor de voetbalshirts. Kies daarnaast ook altijd voor vloeibare zeep. Dit werkt altijd beter dan poeder. Kies daarbij in combinatie altijd voor het juiste wasprogramma met een intensieve reiniging. De meeste wasmachines hebben een speciaal programma voor sportkleding.

Doe de shirts niet in de droger

Eén tip hebben we nog voor je en dat is doe je voetbalshirts nooit in de droger. De shirts zijn gemaakt van speciaal materiaal waarbij vocht wordt afgevoerd. De shirts nemen bijna geen vocht op en zorgen dat je geen zweet plekken krijgt. Als je het shirt in de droger doet kan de stof beschadigen met alle gevolgen van dien. Daarbij is de kans groot dat het shirt gaat krimpen. Je kan daarom de voetbalshirts het beste in de lucht drogen. Met een droogtoren zorg je ervoor dat je voetbalshirt veilig kan drogen.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*