4 tips wanneer je gaat beginnen sportwedden

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Zit jij iedere keer aan de buis gekluisterd wanneer jouw favoriete voetbalclub moet spelen? Dat brengt natuurlijk een en al spanning en sensatie met zich mee. En als je denkt dat het niet nóg spannender kan, dan heb je het mis. Je kunt namelijk een wed inzetten op een wedstrijd. Hiermee zorg je ervoor dat je de wedstrijd nog beter zal volgen, met misschien wel een leuk geldbedrag als gevolg. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen met sportwedden? Hieronder zetten we vier tips op een rij die jou daarbij kunnen helpen.

Tip 1: Verdiep je in beide clubs

Als jij jouw live bet tot een succes wil laten leiden, is het belangrijk om niet lukraak je geld ergens op in te zetten. Een aanrader is om je eerst te verdiepen in de clubs die tegen elkaar moeten spelen. Je weet immers wat ze zeggen: een goede voorbereiding is het halve werk. Verzamel zo veel mogelijk informatie over de laatste ontwikkelingen van de clubs en de spelers. Zo kun je achterhalen of er mogelijke spelers geblesseerd zijn, niet helemaal fit zijn of dat er misschien wel een speler is geschorst. Je kunt eventueel ook kijken naar hoe de clubs eerder tegen elkaar hebben gepresteerd en onder welke omstandigheden dat gebeurde. Als laatst kun je ook de voetbal voorspellingen erbij pakken die jouw eigen onderzoek kunnen ondersteunen. Dankzij deze informatie kun jij gegarandeerd betere keuzes maken.

Tip 2: Weet hoe odds werken

Wanneer je geld wil inzetten op een wedstrijd, krijg je hoe dan ook te maken met odds. Odds worden ook wel quoteringen genoemd. Je kunt de odds herkennen aan de cijfertjes die achter de clubs worden vermeld. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat Ajax een quotering heeft van 2, terwijl tegenstander PEC Zwolle een quotering heeft van 12. Dit getal geeft aan met hoeveel jouw inzet wordt verdubbeld, mits je goed hebt gewed. Hoe hoger de odds, hoe meer je dus krijgt uitgekeerd. Maar vaak geldt ook: hoe beter de club, hoe lager de odds zijn van die club. De kans is natuurlijk groter dat deze club er met de winst vandoor gaat.

Tip 3: Maak een account aan bij een betrouwbare bookmaker

Het is belangrijk om te wedden bij een betrouwbare bookmaker. Zo’n bookmaker kun je herkennen aan de vergunning die is afgegeven door de Kansspelautoriteit. Die vergunning geeft aan dat de bookmaker betrouwbaar met jouw gegevens omgaat en niet sjoemelt met jouw geld. Dat is wel een prettig idee om te weten. 

Tip 4: Spreek met jezelf een budget af

Het risico is natuurlijk aanwezig dat je geld verliest. Leg daarom een budget opzij dat je kunt missen. Bovendien kan het ook een strategie zijn om jouw budget juist te verdelen over meerdere weddenschappen. Hiermee verspreid je het risico, maar verspreid je ook de kans om de winst binnen te slepen. Zet bijvoorbeeld niet meteen honderd euro in op één wedstrijd, maar smeer dit bedrag uit over bijvoorbeeld vijf wedstrijden. Hiermee voorkom je dat je grote bedragen verliest en dat je achteraf spijt krijgt. Het moet immers wel leuk blijven, want daar gaat het om.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*