4 aandachtspunten bij live wedden op voetbalwedstrijden

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

De klassieke voetbalweddenschap is het van tevoren voorspellen van de uitslag van een wedstrijd, of in ieder geval wie er wint of dat het een gelijkspel wordt. Inmiddels is het echter ook mogelijk om live te wedden op voetbalwedstrijden, met andere woorden: weddenschappen plaatsen terwijl de wedstrijd al aan de gang is. We bespreken een aantal belangrijke aandachtspunten bij dat live wedden.

Verschillende weddenschappen mogelijk

Live wedden op een voetbalwedstrijd kan een weddenschap op de einduitslag zijn, want het spelverloop kan een handige indicatie zijn voor wat de uitslag zou kunnen worden. Maar dat is zeker niet het enige waar je bij live wedden een weddenschap op kunt inzetten. Je kunt ook wedden op wie het volgende doelpunt maakt of wanneer het volgende doelpunt gemaakt wordt. Ook kun je wedden op hoeveel gele of rode kaarten, corners en penalty’s er gaan vallen.

Snelheid is cruciaal

Bij live wedden is het van groot belang dat je snel reageert. Je moet het lef tonen om zo snel mogelijk weddenschappen te plaatsen, want hoe langer je wacht, hoe minder je weddenschap opbrengt. Niet alleen jij volgt de wedstrijd immers, bookmakers doen dat ook. Die passen tussentijds de quoteringen aan wanneer de wedstrijd zich begint af te tekenen. Probeer ze dus voor te zijn als je een grote klapper wilt maken!

Op één wedstrijd tegelijkertijd wedden

Omdat snelheid van handelen dus cruciaal is, is het zeer onverstandig om op meerdere wedstrijden tegelijkertijd live te wedden. Je hebt je volledige aandacht nodig voor een wedstrijd om op een goede manier live te kunnen wedden. Wanneer je tegelijkertijd met verschillende wedstrijden bezig bent, kun je minder snel inspringen op individuele wedstrijden en geef je bookmakers de kans je voor te zijn met het verlagen van de quoteringen.

Vertraging in het kijken

Een factor die snelheid van handelen aardig in de weg kan zitten, is de vertraging die kan ontstaan wanneer je een wedstrijd volgt op de televisie of een mobiel apparaat. Er is altijd wel een beetje vertraging, maar in sommige gevallen is er echt sprake van een fikse vertraging. Dat is niet handig als je snel wilt kunnen handelen. Idealiter zit je in het stadion, maar dat is natuurlijk lang niet altijd een optie.

Natuurlijk kun je het ook mis hebben met je weddenschap. Dan verlies je je inzet. Dat is een reëel risico, want het blijft natuurlijk gokken, ook al geeft het verloop van een wedstrijd wat houvast. Voorkom dat je in financiële problemen komt door enkel te wedden met geld dat je ‘over’ hebt.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*