Meest bekende sporten waar Nederlanders op wedden

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Een sportwedstrijd kijken is leuk, maar soms mag de spanning wel iets worden opgevoerd. Zo kun je bijvoorbeeld gaan wedden op een sportwedstrijd. En wanneer je hebt gewed ga je gegarandeerd de wedstrijd beter volgen. Je wil immers maar een ding: dat jouw wed uitkomt. Maar, op welke sporten kun je eigenlijk wedden? Hieronder zetten wij de bekendste sporten op een rij waar Nederlanders massaal hun geld op inzetten.

1. Voetbal

Sinds oktober 2021 mogen we eindelijk legaal online wedden dankzij de nieuwe gokwet. En met de komst van die nieuwe wet is de populariteit wat betreft het wedden enorm gestegen. Vooral voetbal is een geliefde sport om op te wedden onder de Nederlanders. En dat is eigenlijk ook niet zo gek, want voetbal is ten eerste een geliefde sport om naar te kijken en daarnaast is voetbal ook een makkelijke sport om op te wedden. Zo kun je onder andere wedden op een gelijkstand, de overwinning van het thuisteam of de overwinning op het uitteam.  

2. Formule 1

Menig Nederlander zit de zondag gespannen voor de buis een Formule 1-race te kijken. Vooral met de komst van Max Verstappen is de F1 in Nederland immens populair geworden. Bovendien kun je de race nóg spannender maken door erop te wedden. Welk team zal aan de top eindigen, en welke coureur gaat er met de winst vandoor? Ook kun je wedden op welke coureur er als eerste uitgaat. Hierdoor is niet alleen de uitslag spannend, maar de gehele wedstrijd. Houd overigens wel rekening met een aantal zaken voordat je gaat wedden op een F1-race. Houd in de gaten met welke banden de coureurs rijden, welke coureur er achteraan start en hoe de teams in het verleden hebben gepresteerd. En last but not least is het natuurlijk ook belangrijk om bij een betrouwbare bookmaker jouw wed uit te brengen. Zo’n gokbedrijf moet namelijk in het bezit zijn van een vergunning van de Kansspelautoriteit. Een lijst met bedrijven met vergunning kun je controleren op de Kansspelwijzer: zo weet je zeker dat er niet met jouw geld wordt gesjoemeld.

3. Tennis

Tennis is ook een van de meest geliefde sporten die Nederlanders live kijken. Vooral tijdens de vier grootste tenniswedstrijden zit iedereen vol spanning voor de buis. Ook is tennis populair om op te wedden. Dit omdat het vrij eenvoudig is om te wedden op tennis, zelfs voor de beginneling die nog niet veel wedervaring heeft. Zo kun je wedden op wie er gaat winnen, want er zal nooit een gelijkspel ontstaan bij deze sport. Dat betekent dat je vijftig procent kans hebt om jouw weddenschap te winnen. En dat is voor veel wedders erg aantrekkelijk.

Tips voordat je gaat wedden

Een wed uitbrengen op een sport klinkt simpel. Je zet geld in op een weddenschap en je moet wachten op de uitslag. Maar toch is het veel meer dan dat. Met een aantal tips kun jij jouw kans op de winst van de weddenschap behoorlijk vergroten. De eerste tip is om je te verdiepen in de sport waarop je wil wedden. Met achtergrondinformatie over de sport kun jij jouw weddenschap namelijk beter inschatten. Bovendien moet je altijd kijken naar de quoteringen, ook wel de odds genoemd. Je kunt natuurlijk ook wedden op de populairste voetbalclub ter wereld, maar check wel van tevoren altijd even de quoteringen. De quotering geeft aan hoeveel keren jouw inzet wordt uitgekeerd, als je de weddenschap wint. Vaak geldt wel: hoe beter de club, hoe lager de quoteringen zijn. Als laatst is het goed om rekening te houden met de risico’s. Je kunt namelijk altijd geld verliezen. Zet daarom nooit al jouw geld in op een weddenschap.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*