De 7 populairste voetbalclubs ter wereld

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

We weten allemaal dat Ajax, Feyenoord en PSV de populairste voetbalclubs van Nederland zijn. Zij hebben de meeste prijzen gewonnen en hebben boordevol supporters. Ben jij ook benieuwd hoe dat er in onze buurlanden aan toe gaat? Hieronder zetten wij de zeven populairste voetbalclubs voor je op een rij. Staat jouw favoriete voetbalclub ertussen?

1 Manchester United

De in 1878 opgerichte voetbalclub van het Verenigd Koninkrijk, Manchester United, heeft de meeste supporters wereldwijd. De voetbalclub heeft er namelijk welgeteld 670 miljoen. De club heeft twintig keer het Engels landskampioenschap gewonnen en is ook erg populair in de wedstrijden van de Premier League. Bovendien heeft Manchester United maar liefst drie keer winst behaald op de UEFA Championgs League. Ook hebben oude bekenden zoals Edwin van der Sar, Ruud van Nistelrooy en Robin van Persie bij de voetbalclub mogen spelen.

2 FC Barcelona

De voetbalclub uit de bekende badplaats wordt wereldwijd gesteund door 290 miljoen mensen. Wist je dat deze supporters ‘culés’ worden genoemd, wat letterlijk ‘konten’ betekent in het Catalaans? Het bekende Camp Nou is tot nu toe nog steeds de thuishaven van de voetbalclub met maar liefst 99.000 zitplekken. Hiermee is dat het grootste voetbalstadion van Europa. De Spaanse voetbalclub heeft 31 keer de winst mogen pakken op Copa del Rey, 26 keer op het Spaanse landskampioenschap en vijf keer de UEFA Champions League.

3 Real Madrid

Real Madrid heeft een handjevol supporters van maar liefst 195 miljoen wereldwijd. Wat betreft de UEFA Champions League verslaat de Spaanse club Manchester United: Real Madrid heeft namelijk dertien keer gewonnen. Bovendien hebben ze maar liefst 34 keer de Spaanse landskampioenschappen gewonnen. Ook Ruud van Nistelrooy had deelgenomen aan deze voetbalclub, net als Wesley Sneijder en Clarence Seedorf. Zit jij ook altijd aan de buis gekluisterd wanneer Real Madrid moet spelen? Je kunt heel voordelig een abonnement afsluiten voor internet en tv waar je niet te veel voor betaalt. Goedkoop internet en tv sluit je al eenvoudig af via een vergelijkingssite.

4 Arsenal

Naar schatting heeft de Londense voetbalclub zo’n 113 miljoen supporters over de hele wereld. In 1886 werd Arsenal opgericht en sinds 2006 zijn ze te zien in het Emirates Stadium. Dit stadion heeft zo’n 60.000 zitplaatsen en is het twee na grootste stadion van het Verenigd Koninkrijk. Deze voetbalclub heeft maar liefst dertien keer de Engelse landskampioenschappen gewonnen en veertien keer de FA-cup. 

5 Liverpool

Op nummer vier staat ook weer een Engelse voetbalclub en dit keer is dat Liverpool. Met zo’n 71 miljoen fans wereldwijd is ook deze club enorm geliefd. De voetbalclub is in 1892 opgericht door de eigenaar van Anfield. Tot op de dag van vandaag speelt de club zijn thuiswedstrijden nog steeds in het voetbalstadion in Anfield. Liverpool heeft maar liefst negentien keer de Premier League gewonnen en veertig keer de Liverpool Senior Cup. 

6 Bayern München

Dit keer geen voetbalclub van onze westerburen, maar van de oosterburen: Bayner München. De Duitse club heeft 24 miljoen supporters wereldwijd en verdient daarom ook een plekje in deze lijst. Tot in 2005 speelde de voetbalclub hun wedstrijden in het Olympiastadion, maar deze is ingeruild voor de Allianz Arena. De voetbalclub is opgericht in 1900 en sindsdien hebben ze flink wat winsten weten te pakken. Zo hebben ze maar liefst 25 keer de Champions League gewonnen, dertien keer de Europacup en negen keer de UEFA Cup. 

7 Juventus

Juventus is een van de oudste voetbalclubs van Italië. Het werd opgericht in 1897 met de naam Sport Club Juventus door een aantal studenten van een school in Turijn. Een paar jaar later werd de voetbalclub Football Club Juventus genoemd, wat staat voor jonge volwassenheid. Sindsdien hebben ze 36 keer de Serie A mogen winnen, drie keer de UEFA en veertien keer de Coppa Italia. Met hun twintig miljoen toeschouwers wereldwijd worden ze veelal aangemoedigd.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*