Wat zijn odds en waarom moet je ze vergelijken?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Wil jij gaan wedden op voetbal of andere sportwedstrijden? Hoor of lees jij het woord odds vaak en vraag jij je af wat odds zijn? Het is niet gek dat je niet weet wat een odd is. Het Nederlandse woord voor een odd is de quotering. Het geeft iets aan over hoe aannemelijk de kans voor een bepaalde uitkomst is. Er zijn meerdere manieren om een odd te tonen. Alles weten over odds? Lees dan even verder!

Wat zijn odds?

Zoals gezegd geeft een odd aan hoe groot de kans van een bepaalde uitkomst is. Odds worden in het buitenland nog wel eens weergeven als 20/23. Het linker bedrag is dan de inleg en het rechter bedrag de teruggave. In Nederland worden odds vaak weergegeven als 1,40, 1,68, 2,56 of misschien zelfs wel 10,00 of nog veel meer. Hoe groter de kans, hoe lager de odd.

Ajax tegen een plaatselijke amateurclub? De odd voor Ajax winnen is waarschijnlijk 1,10 of nog een stuk lager. Speelt het Nederlands Elftal tegen Gibraltar? Dan is de odd voor Gibraltar winnen waarschijnlijk 20,00 of meer. Voor elke Euro die je inzet krijg je de hoogte van de quotering terug.

Odds vergelijken

In Nederland zijn er verschillende bookmakers met een licentie. Toto, BetCity en Bet365 zijn hier voorbeelden van. U denkt misschien dat de odds bij al deze bookmakers hetzelfde liggen, maar dat is niet het geval. Het kan maar zo zijn dat voor bepaalde wedstrijden Toto een hoger quotering geeft dan BetCity en andersom. Juist daarom is odds vergelijken zo belangrijk. 

Wanneer u één wedstrijd speelt is dit verschil meestal niet zo groot, maar wanneer u combinaties van meerdere weddenschappen maakt dan kan het maar zo zijn dat u bij een andere bookmaker meer geld kan winnen. Het vergelijken van de odds is belangrijk.

Verschillende odds & specials

Elke bookmaker bepaalt zijn of haar eigen odds en quoteringen en doet dit om het inzetten zo interessant mogelijk te maken. Het kan zomaar zijn dat jij voor een overwinning van Ajax op Feyenoord bij de ene maar liefst het dubbele krijgt dan wat de andere biedt. Dit kan komen door het verschil in berekenen, maar ook een speciaal zijn. 

Bookmakers geven bij bepaalde wedstrijden, combinaties of gebeurtenissen namelijk een hogere quotering. Het verschil in odd bij een bookmaker die deze special wel heeft en een bookmaker die deze special niet heeft kan erg groot zijn. Let hier dus op bij het inzetten.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*