Wat voor impact heeft crypto voor in de toekomst?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Welke impact heeft crypto op voetbal in de toekomst? 

In de afgelopen jaren is Bitcoin-, Ethereum- en bijvoorbeeld Chainlink kopen steeds populairder geworden. Een groot aantal particulieren, maar ook bedrijven geven aan verschillende crypto’s in hun bezit te hebben. De meeste doen dit in de hoop dat de waarde van deze munten stijgt, zoals de waarde van diverse crypto’s dat de laatste jaren gedaan heeft. Soms met duizenden procenten. Bekijk de historie van de Chainlink koers maar eens! Ook voor de voetbalwereld heeft de komst van crypto’s iets veranderd. Er zijn steeds meer clubs die werken met zogenaamde fan-tokens. Bekende voorbeelden zijn Manchester City, AC Milan en Juventus. Heb jij er al eens van gehoord? 

Meepraten over onderwerpen binnen de club 

Met deze fan-tokens is het voor supporters van grote voetbalclubs mogelijk geworden om mee te praten over bepaalde onderwerpen. De tokens dienen als een stem die fans kunnen inzetten om invloed uit te oefenen op zo’n besluit. Tegelijkertijd bieden de fan-tokens de clubs zelf de mogelijkheid om hun inkomsten verder uit te breiden. Er zijn een groot aantal voetbalsupporters die al tokens van hun favoriete club gekocht hebben in de afgelopen maanden. 

Ook nationale teams werken met tokens 

Niet alleen voetbalclubs bieden de tokens aan fans aan. Eerder werd bekend dat het nationale elftal van Argentinië een eigen token op de markt brengt. Ook het Spaanse nationale elftal heeft plannen gedeeld, die duiden op de introductie van een fan-token. Er zijn verschillende platforms waarop je kunt handelen in deze munten. De doelgroep is beperkt, in die zin dat alleen fans van de verschillende clubs geïnteresseerd zijn in de tokens. Daar waar de interesse voor een munt als Chainlink, Cardano of Ethereum veel groter is vanuit een bredere doelgroep. 

Nederlandse clubs starten ook met fan-tokens 

Wist je dat er zelfs Nederlandse clubs zijn die werken met deze fan-tokens? Eerder startte Fortuna Sittard met het aanbieden van de tokens. De verwachting is dat ook Ajax en Feyenoord de tokens op een niet al te lange termijn zullen aanbieden aan fans. Het biedt supporters van deze clubs straks de mogelijkheid om bijvoorbeeld mee te discussiëren over de muziek die moet worden afgespeeld als er een doelpunt gescoord wordt. Besluiten over contractverlengingen en bijvoorbeeld transfers lijken vooralsnog in de bestuurskamer genomen te worden. De kans dat de tokens hier in de toekomst voor kunnen worden ingezet is miniem. Een goede reden om het bij de bekendere tokens te houden! 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*