Waarom polyester een fijne stof is voor jouw voetbalshirt

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Voetbalshirtjes gemaakt van polyester zijn over het algemeen fijne shirts waar je in kunt sporten. Je zweet er niet gauw in en eigenlijk voelt het aan als een tweede huid. Zo’n shirt is prettig wanneer je goede prestaties wil gaan leveren op het voetbalveld. Maar, hoe is polyester eigenlijk gemaakt en waarom is dit zo’n fijne stof om in te sporten?

Kunstmatig

Polyester is eigenlijk een synthetische vezel en met synthetisch wordt ‘kunstmatig’ bedoeld. Dit komt omdat polyester niet is gemaakt van honderd procent natuurlijke grondstoffen. Polyester bestaat namelijk vooral uit aardolie en aardgas en wordt daarna gemengd met chemische stoffen. Dit wordt gesmolten waardoor er een stroperig goedje ontstaat; deze worden in draden gevormd waardoor er dus polyestervezels ontstaan. Van deze vezels worden vervolgens allerlei kledingstukken gemaakt, waaronder sportkleding maar ook kledingstukken voor het dagelijkse leven zoals een Moncler T shirt.

Ideaal voor sporters

Veel sportshirts en dan met name voetbalshirts worden gemaakt van polyester omdat het een lichte stof is. Het valt soepel om het lichaam, is glad en voelt heel licht aan. Vooral in de sportwereld is dat erg prettig wanneer je veel moet bewegen. Daarnaast is een shirt van polyester goed bestand tegen zweet: deze stof neemt het zweet op en stoot het vervolgens aan de buitenkant eruit. Dit is vooral voor sporters ideaal, want bijvoorbeeld katoen houdt juist het vocht vast. Bij polyester zul je dus niet gauw zweetplekken zien.

Niet alleen in de sportwereld wordt polyester gebruikt. Er wordt namelijk meer polyester gebruikt dan je zult denken. Zo bestaat er bijvoorbeeld een Philipp Plein shirt gemaakt van polyester, bestaan er jassen van deze stof en misschien is jouw exclusieve jurk ook wel van polyester gemaakt..

Allerlei voordelen

Het is niet voor niets dat allerlei soorten sportkleding wordt gemaakt van polyester. Zoals net al werd benoemd, ga je niet veel zweten in een kledingstuk gemaakt van polyester. Naast dat grote voordeel zitten er nog meer voordelen verbonden aan polyester. Zo behoudt het namelijk zijn kleur, het is een duurzaam materiaal en daarnaast is het een lichte stof. Ook zal een kledingstuk gemaakt van polyester niet gauw krimpen in de was en ook hoef je dit niet te strijken. Als laatst slijt polyester bijna niet en ook kun je een kledingstuk van polyester eenvoudig bedrukken, omdat polyester een hoog smeltpunt heeft. Eigenlijk kunnen we dus wel zeggen dat polyester boordevol voordelen zit.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*