Waarom multivitamine belangrijk is voor betere sportprestaties

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Sporten vraagt veel van je lichaam. Je moet bijvoorbeeld een goede conditie hebben, zowel in het uithoudingsvermogen van je spieren, als op het gebied van de duur van de sportprestatie. Voetbal is een goed voorbeeld van een sport waarvoor je heel fit moet zijn om intensief te kunnen spelen en dat tempo ook vol te houden. Met een gezonde leefstijl kun je een heel eind komen, maar je kunt ook profijt hebben van aanvullende voedingssupplementen, zoals multivitamine of vitamine B12.

Een goede ondersteuning met multivitamine

Speel je in een hoge klasse van je voetbalclub? Dan weet je als geen ander dat sporten hard werken is. Je traint meerdere keren per week en in het weekend heb je dan natuurlijk nog een wedstrijd. Naast je dagelijkse werkzaamheden is het een druk bestaan. Om toch altijd je positie op het veld goed te kunnen verdedigen, moet je fit zijn. Je slaapt op regelmatige tijden, je eet en drinkt zo gezond mogelijk, maar dat is niet altijd voldoende om alles uit de wedstrijd te halen. Met multivitamine kun je vitamines en mineralen die je tekort komt gemakkelijk aanvullen. Multivitaminen zijn vaak capsules of tabletten die onder andere Vitamine A, ,C, B en D bevatten. Daarnaast zitten er nog belangrijke mineralen in, zoals bijvoorbeeld jodium, magnesium en zink. Al deze ingrediënten helpen je bij om je fitter te voelen. Doordat je meer zuurstof in je bloed krijgt en je minder moe voelt. Maar ook doordat je met het innemen van multivitamine profiteert van de werking van antioxidanten.

Extra aanvulling met vitamine B12

Als je goed let op je voeding, zou je ervan uit moeten gaan dat je al een groot deel van je dagelijkse vitamines en mineralen binnenkrijgt. Ben je vegetariër of veganist, dan moet je extra letten op de juiste verhouding van voedingsstoffen. Doordat je geen vlees eet, kun je bijvoorbeeld te maken krijgen met een vitamine B12 tekort. Dat merk je niet direct in je dagelijkse activiteiten. Maar als je vaak op het voetbalveld staat en verdedigende middenvelder bent, kun je heel wat kilometers maken. Bij een vitamine B12 tekort merk je dat je minder stabiel op je benen staat, je kunt last hebben van vermoeidheid. In het ergste geval ontstaat er bloedarmoede. Een vitamine B12 capsule per dag kan je helpen deze tekorten aan te vullen, zodat je optimaal kunt presteren tijdens de wedstrijd.

Kies de voedingssupplementen die bij je passen

Je hebt niet altijd in de gaten of je een vitaminetekort hebt. Vaak kom je daar na een tijdje pas achter. Dat is het moment dat je eens kunt kijken of je baat hebt bij het gebruik van multivitaminen of vitamine B12. Lees voor je de voedingssupplementen gebruikt goed de gebruiksaanwijzing door, zodat je weet hoeveel tabletten multivitamine je per dag in kunt nemen. In drukke periodes kun je meer behoefte hebben aan aanvulling, dan in een periode dat je alle tijd hebt om een gezonde maaltijd klaar te maken. Bij vitamine B12 is het, vooral voor mensen die weinig tot geen vlees eten, geen probleem om vitamine B12 voor een langere periode achter elkaar in te nemen.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*