Voetbalploegen die aan de top meedraaien

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dat het voetbal in ons land volkssport nummer één is, zal voor de meesten toch niet als een volslagen verrassing komen. Zowel op televisie, in de media en bij de bookmakers is het de koploper van de getoonde sportactiviteiten. Geen wonder dat het ook een van de meest geliefde gespreksonderwerpen is. Na een wat raar seizoen vorig jaar, gaan onze teams er deze keer weer volop tegenaan.

Welke teams houden we in de gaten?

De teams die het boeiend maken zijn natuurlijk de ploegen die volop strijden voor de eerste zes plaatsen van de eredivisie. En het is een nek-aan-nekrace. De kop wordt momenteel gevormd door PSV en Ajax op een gedeelde eerste plaats, gevolgd door Feyenoord met slechts één punt verschil met de leiders. De andere drie ploegen, FC Utrecht, Vitesse en FC Twente hebben wel een ‘kloofje’ met de toppers, maar ademen alle drie in elkaars nek. Het Europees ticket is te waardevol om uit die top zes te vallen. Het ligt dus allemaal dicht bij elkaar, en er wordt dan ook verbeten strijd gevoerd. Als je de laatste wedstrijduitslagen ziet, met scores als ‘5-0’ als eindstand, dan kun je merken dat er aan de top stevig gevoetbald wordt. 

Nu we in Nederland legaal online kunnen gokken op deze mooie sport wordt het alleen maar beter. Via de legale bookmakers kun je bijvoorbeeld meekijken naar wat de verwachtingen zijn. De noteringen voor wedden op voetbal zijn namelijk ook een aanduiding van wat de experts van een komende wedstrijd verwachten. Je kunt hier kijken hoe dat in de praktijk in zijn werk gaat. Ook al ben je geen gokker, het is een bron van informatie om te weten te komen wat de competitie gaat doen.

Ook in de ‘staart’ van de Eredivisie wordt er flink gevochten, ‘gelijk ene duvel in een wijwater vat ’ (om maar even ‘gelijk als’ Urbanus te spreken).Al is het pleit voor PEC Zwolle eigenlijk al beslecht, met maar vier punten uit 13 wedstrijden lijkt het een bijna onmogelijke zaak voor de Zwollenaren om niet te degraderen. Zeker omdatde kloof van vijf punten met de voorlaatste in de competitie, Fortuna Sittard, te groot is. 

De Limburgers zelf voeren hun eigen gevecht. Het verschil tussen Sparta Rotterdam en RKC Waalwijk is slechts (respectievelijk) een punt en twee punten. Voor een van deze drie teams dreigt dus degradatie. Groningen zou, zoals de situatie zich nu voordoet, ook nog in degradatie kunnen delen. Ook voor wedden op dit soort voetbalwedstrijden kun je leuke ‘kansjes’ ontdekken bij de Nederlandse online bookmakers. Er staat voor de teams onderaan veel op het spel. Degraderen naar eerste divisie betekent, naast het onvermijdelijke ‘gezichtsverlies’ ook voor minstens een jaar een financiële ‘aderlating’.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*