Thuis je voetbaltechniek oefenen: 4 simpele oefeningen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Er zijn allerlei mogelijkheden om goed te leren voetballen. Zo zijn er meerdere oefeningen om thuis je voetbaltechniek te oefenen. Het is daarbij wel belangrijk om de oefeningen goed uit te voeren en ook regelmatig te herhalen. Op die manier zorgen de oefeningen ervoor dat je de techniek vanzelf perfect beheerst. Het is dus vooral een kwestie van herhalen en dat regelmatig te doen met verschillende oefeningen. Check hier de 4 simpele oefeningen om thuis je voetbaltechniek te oefenen.

1. Opendraaien met links en rechts

Als je thuis gaat oefenen om je voetbaltechniek te verbeteren, is het belangrijk om comfortabele sportkleding te dragen. Bijvoorbeeld een trainingspak van Soccerfanshop. Je beweegt je dan vrijer en dat is wel een voorwaarde om goed te oefenen. De eerste oefening is simpel en hiervoor heb je weinig ruimte nodig. Het is de bedoeling om de bal met je voet strak tegen de muur aan te schoppen. Je zorgt er daarbij voor dat de bal weer bij je voet terugkomt. Deze oefening voer je zowel met links als met rechts uit.

2. Balaanname verbeteren

Je hebt voor het verbeteren van je balaanname ook alleen maar een muur nodig. Gooi de bal tegen de muur en vang de bal met je voet op een rustige manier op. Het is de bedoeling dat je de bal op een gecontroleerde manier naar de grond brengt.

3. Slalom dribbelen

Zet een parcours uit met pionnetjes of gebruik andere spullen. Het gaat er bij deze oefening om dat je gaat dribbelen in een slalom om de pionnetjes heen. Het parcours hoeft niet heel lang te zijn, want je kan natuurlijk ook gewoon in slalom terug dribbelen. Het parcours is compleet te maken door aan het einde een gevulde fles water op afstand neer te zetten. Dan probeer je aan het einde van het parcours de waterfles te raken.

4. Bal hooghouden

Voetbaltechniek heeft voor een groot deel te maken met het onder controle houden van de bal. Een van de oefeningen om je voetbaltechniek thuis te verbeteren, is het hooghouden van de bal. Zorg wel dat je een beetje de ruimte hebt, want het komt voor dat je even vooruit of achteruit moet stappen om de bal in de lucht te houden. Maak deze oefening voor jezelf extra leuk door het aantal keren dat je de bal hooghoudt te tellen. Dan probeer je steeds je eigen record te verbreken.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*