Meest Verkochte Voetbaltenues

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Meest verkochte voetbalshirts (1)

Wie verkoopt de meeste voetbaltenues

Voetbalshirtjes blijven mateloos populair. Helemaal als er een speler naar een nieuwe club verhuist. Of als er een nieuw uit tenue verschijnt. Elk jaar is er weer opnieuw een spraakmakende transfer en vliegen de voetbalshirtjes over de toonbank. Maar welke spelersnaam is favoriet op een voetbaltenue? Welke clubs verkopen de meeste voetbaltenues? Wij zochten het voor je uit en schreven over de clubs met de grootste aanhang aan fans.

Juventus verkoopt 480.000 voetbalshirts per jaar

Elk jaar verkoopt Juventus ongeveer 480.000 voetbalshirtjes. Juventus is natuurlijk de huidige landskampioen van het seizoen 2017/2018. Het is dus niet zo vreemd dat ze een grote Italiaanse aanhang hebben. De meeste fans kiezen overigens voor een naam als André Pirlo of Carlos Tévez op de achterkant van hun voetbalshirtje. Afgelopen zomer kwam hier wel verandering in. Door de komst van Cristiano Ronaldo verkoopt de club ineens nog veel meer voetbalshirtjes dan voorheen. Fans van Ronaldo laten hun shirtje bedrukken met de naam van Ronaldo erop. Ronaldo krijgt overigens een salaris van € 30 miljoen per jaar, maar Juventus heeft dit al terugverdiend aan voetbalshirtjes verkoop.

Arsenal verkoopt 800.000 voetbaltenues per jaar

Als we Italië vergelijken met Engeland, dan zit er een gigantisch verschil in. Arsenal verkoopt naar verluidt 800.000 voetbaltenues per jaar. De club heeft natuurlijk een enorme aanhang wereldwijd en elk jaar komt er een nieuw clubshirt uit. Dit seizoen is overigens het laatste jaar met Puma op het shirt. Vanaf het seizoen 2019/2020 neemt Nike de voetbaltenues voor z’n rekening. Özil is overigens de populairste naam voor op de achterkant van het voetbalshirtje.

Bayern München doet het prima met 880.000 shirts per jaar

Bayern München heeft natuurlijk een gigantische aanhang in Duitsland en dit zien we terug in de verkoop van voetbalshirts. Al een paar jaar op rij zijn ze landskampioen geworden. De club uit München is nog altijd super populair. Waarschijnlijk is 2018/2019 het laatste jaar dat vol trots Robben op de achterkant gedrukt werd. De Nederlander neemt dit seizoen afscheid van Bayern München. Voor de rest zijn Müller en Schweinsteiger uiteraard populair voor het voetbalshirtje.

FC Barcelona verkoopt 1.150.000 voetbalshirts per jaar

Een club met enorme opbrengsten qua shirtverkoop is natuurlijk FC Barcelona. De Catalanen verkopen gemiddeld 1.150.000 voetbalshirtjes per jaar. Sinds 2 jaar is er pas een commerciële insteek in de shirtjes. Voorheen deden ze dit voor het goede doel. De grootste aanvoerder van de shirtverkoop is uiteraard Messi. Maar ook Suarez is populair op het shirt.

Manchester United verkoopt 1.400.000 voetbalshirts per jaar

Absoluut de beste voetbalshirtjes qua verkoop is Manchester United. De club is nog altijd de populairste club uit de Premier League. Ondanks dat ze nu al een paar jaar op rij geen landstitel gepakt hebben. Vooral in Azië is de verkoop van Manchester Untied shirts groot. Op de achterkant staat vooral Pogba, Rashford of Sánchez.

Real Madrid verkoopt ook 1.400.000 voetbalshirts per jaar

Na drie jaar op rij de Champions League gewonnen te hebben, behoort Real Madrid tot de grootste clubs van Europa. Het is niet zo vreemd dat ze het record van shirtverkoop delen met Manchester United. Toch denken we dat ze in 2019 minder voetbalshirts gaan verkopen. Doordat ze dit jaar geen prijs meer gaan pakken en Ronaldo kwijt zijn, moeten ze een nieuwe ster gaan zoeken. Ronaldo ging vorig jaar nog 1 miljoen keer over de toonbank op de achterkant van het shirt. Het is nog niet bekend wie nu de favoriet is bij Real Madrid.

Meest Verkochte Voetbaltenues, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Leave a comment

Your email address will not be published.


*