Glasvezel tips and tricks

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Veel mensen zijn zich nog niet bewust van wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is. De wereld en de mensen daarop ontwikkelen zichzelf zo snel, het is niet meer bij te houden. Je kunt zo veel en je kunt zoveel potentie ontgrendelen met behulp van de juiste middelen. Daar willen wij je ook heel graag bij helpen, maar dan moet je even rustig verder lezen en aanhoren wat wij allemaal te zeggen hebben over glasvezel. Glasvezel is zo’n mooie ontwikkeling waar we het over hadden en stelt je in staat razendsnel met de wereld te communiceren. Wij willen je enkele tips geven en je informeren over een aantal tricks die je kunt doen met glasvezel. Je krijgt het allemaal in deze blog te horen, na het lezen van plusminus 500 woorden ben je precies op de hoogte van alles dat je moet weten over glasvezel en meer. 

Wat is het?

Het is eerst misschien wel even goed om een beeld te krijgen bij wat glasvezel nu precies is. De kans dat je glasvezelkabels gaat zien is vrij klein, maar dat is niet zo super erg. Een glasvezelkabel bestaat voor 90% uit, je raadt het nooit; glas. Dit wordt gebundeld in kabels en de individuele kabels zijn zo dun als haartjes. Deze kabels geven razendsnel informatie door. De kabels geven deze informatie door met laserlicht en dit werkt eigenlijk als een soort morse. Er wordt geseind en zo wordt er informatie doorgespeeld. De modem, een speciale voor glasvezel die je in huis hebt, wordt dan gebruikt om de informatie van de glasvezelkabels om te zetten in bruikbare informatie en ook andersom door jouw informatie om te zetten in de laserlicht signalen. 

Wat nu?

Nou, allereerst raden we je aan om de glasvezel check te doen. Hier kun je mee zien of er al glasvezel beschikbaar is op jouw adres. Je kunt daarmee dus inzichtelijk krijgen of het überhaupt een mogelijkheid is om glasvezel te nemen. Daarnaast heb je uit het vorige kopje natuurlijk al het een en ander kunnen halen. Zo weet je nu al dat je een modem nodig hebt die speciaal voor glasvezel geschikt is, weet je ook dat je dit moet koppelen aan je apparatuur en ga zo maar door. Als je glasvezel wil, is dus het eerste wat je moet doen die glasvezel check. Dat eenmaal gedaan, dan kun je door naar de volgende stap.

Abonnement

De volgende stap, wat is de dan? Dat is het abonnement! Een abonnement voor je glasvezel. Je kunt vaak kiezen uit meerdere pakketten voor je glasvezel en hier ben je helemaal vrij in. Vaak kun je zelfs de pakketten samenstellen naar wens. Wil je er ook televisie bij, of alleen internet? Wil je bepaalde zenders wel of niet? Wil je een bepaalde snelheid voor je glasvezel? Er is genoeg om over na te denken. Dat eenmaal gedaan? Dan kun je kijken naar de modem, zoals we in het vorige kopje hebben aangegeven. Soms zit de modem inbegrepen bij het afsluiten van een abonnement, en soms zul je deze apart moeten aanschaffen. 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*