Echte fans staan in weer en wind langs de lijn

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Sporten, wie houdt er niet van? Individueel, in teamverband, binnen of buiten: er zijn tal van mogelijkheden om je favoriete sport te beoefenen. Gewoon voor de lol, om af te vallen of proberen het hoogste podium te behalen. Niet alleen om het zelf te beoefenen, ook anderen te zien sporten in wedstrijdverband is een hobby van veel mensen. In Nederland staat voetbal toch wel met stip op nummer 1 als het gaat om de meest beoefende en gevolgde sport. Maar om nu in weer en wind te spelen of langs de lijn te staan, heb je er dat voor over? Is het antwoord ja, dan ben je een echte diehard voetbalfan.

Waarom voetballen zo populair is

Er zijn heel veel redenen op te noemen waarom voetbal in Nederland zo immens populair is. Niet zo verwonderlijk want in feite kan iedereen voetballen. Op jonge leeftijd wordt er door veel kinderen al begonnen met voetballen. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een bal en een beetje ruimte. Met een paar vrienden kan overal een balletje worden getrapt. Op een grasveldje, in de tuin of een autovrij pleintje. Ben je alleen en wil je oefenen met schieten op doel? Teken een goaltje op een muur met stoepkrijt. Het Oranje elftal heeft natuurlijk al heel wat successen gekend waardoor de voetbalkoorts ook bij het publiek toesloeg. Daarnaast hebben Nederlandse sterspelers zoals Johan Cruijff, Marco van Basten en Arjen Robben ervoor gezorgd dat steeds meer jeugd hun idolen wilden evenaren in het balspel. Tel daarbij op dat de oranje ‘Leeuwinnen’ het de laatste jaren ook goed doen en je weet exact waarom de meest toegankelijke sport van Nederland geliefd is bij jong en oud.

Support je club

Ook al speel jezelf misschien helemaal geen voetbal, het blijft wel leuk om op de tribune je favoriete club te supporteren. Dit hoeven natuurlijk niet altijd clubs te zijn die in de hoogste regionen uitkomen. Bijna iedere plaats in Nederland heeft wel een lokale voetbalclub waar je in het weekend mooie wedstrijden bij kunt wonen. Ben jij zo’n ouder die iedere zaterdag of zondag langs de lijn je zoon of dochter aanmoedigt? Dan weet je dat de weersomstandigheden niet altijd ideaal zijn. Maar warm aangekleed doorsta jij de wedstrijd met verve. Laat voor jou en de medesupporters mutsen bedrukken zodat jullie in ieder geval geen kou lijden.

Voetbal is een echte teamsport

Voetballen is een echte teamsport waarbij elke speler heel belangrijk is. Behendigheid, snelheid en als het even kan scoren, daar gaat het om. Toch de wedstrijd verloren? Even goede vrienden, inzet is waar het om draait. Draag jij jouw lokale voetbalclub ook een warm hart toe? Laat dan sjaals bedrukken waarmee jij en alle anderen de clubliefde tonen. Want niet alleen de spelers op het veld vormen een hecht team, datzelfde geldt net zo goed voor de gehele fanclub langs de lijn.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*