De 6 beste teams van de wereld

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Er zijn tot dusver eenentwintig wereldkampioenschappen voetbal geweest, en dit jaar (2022), zal het tweeëntwintigste WK voetbal worden gehouden. Dit betekent, dat er inmiddels 21 keer een land tot kampioen van de wereld is bekroond de voetballerij. Dit heeft dus zeker invloed op de ranking van de FIFA en dus ook op het hedendaagse wedden op voetbal. Er staan op dit moment 211 landen op die ranking. In dit lijstje staat voor jou de top 6 op een rijtje.

6) Spanje

Op de 6e plek staat Spanje. Het Spaanse elftal heeft verschillende bijnamen. Zo worden ze La Selección genoemd, maar ook La Furia Roja en La Roja. Het team speelde zijn eerste wedstrijd in 1920 en is inmiddels eenmaal wereldkampioen en driemaal Europees kampioen geworden. Op dit moment heeft verdediger Sergio Ramos, 180 interlands gespeeld. Nog 6 en dan gaat hij recordhouder van de mannen Bader Al-Mutawa, uit Koeweit met 185 interlands voorbij.

5) Engeland

Het Engelse elftal staat op de 5e plek, het team wist één keer het WK te winnen. Dit deden ze dan ook in eigen land in het Wembley Stadium. Het bijzondere aan dit elftal is dat, samen met/ tegen Schotland, de eerste interland ooit hebben gespeeld. 

4) Frankrijk

Frankrijk gaat er met de 4e plek van door. Het team speelde zijn eerste wedstrijd in 1904, tegen België. Les Bleus (de bijna van het team), werd 2 keer wereldkampioen en won eenmaal de UEFA Nations League. Het Franse elftal wist tot nu toe als enige alle officiële toernooien van de UEFA, FIFA en het IOC, minstens 1 keer te winnen.

3) Argentinië

Argentinië gaat er met de bronze medaille vandoor, ze staan namelijk op de derde plek. Het team is in 1901 opgericht en heeft tot nu toe 2 keer het WK gewonnen. Dit 1 keer op legendarische wijze, men zegt namelijk wel eens dat ze in 1986 door Maradona naar het kampioenschap zijn gedragen. Maar naast die 2 sterren op de borst, hebben ze 15 keer de Copa América gewonnen.

2) België

Op een tweede plek staat het Belgische elftal. De ploeg is opgericht in 1904, en hun bijnaam is de Rode Duivels. Hoewel onze zuiderburen nog niet in de prijzen zijn gevallen op de EK’s en WK’s, staan ze toch op een 2e plaats. Dit komt omdat ze wel heel vaak hoog komen in verschillende toernooien. De grote rivaal van de Rode Duivels, zijn de Oranje Leeuwen. Ze kwamen elkaar regelmatig 2 keer per jaar tegen. Jan Vertonghen is met 139 interlands een recordinternational in België, en naast hem is Romelu Lukaku dat met de meeste doelpunten (68).

1) Brazilië

En op nummer 1, Brazilië. Het Braziliaanse elftal is het enige land dat, tot nog toe, aan elk WK heeft deelgenomen. Op 21 juli 1914 speelde het team zijn eerste interland. Het elftal staat niet alleen op 1 op de FIFA ranking, maar heeft ook de meeste WK’s gewonnen, namelijk 5. En daar blijft het niet bij, het team won de Copa Americá maar liefst 9 keer.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*