Belangrijke rugnummers in het Nederlands voetbal

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Het is je vast weleens opgevallen, belangrijke rugnummers in het voetbal die blijven bestaan. Een rugnummer is namelijk iets heel persoonlijks en iedereen kan de speler herkennen op het veld door middel van een rugnummer. Het is daarom ook dat in de sport hier veel waarde aan wordt gehecht. Hieronder bespreken we de belangrijkste rugnummers die ooit hebben bestaan in het Nederlandse voetbal én wie ze hebben gedragen.

Rugnummer 14, Johan Cruijff

Het bekendste rugnummer in het Nederlandse voetbal is misschien wel het nummer van Johan Cruijff, namelijk het nummer veertien. Johan Cruijff is een ware legende in de voetbalwereld en heeft mooie prijzen weten binnen te halen. Naast veel mooie prijzen en een fantastische carrière, heeft Johan Cruijff nu zelfs de Arena in Amsterdam op zijn naam staan. De voetballer begon zijn voetbalcarrière namelijk bij de club Ajax en daarom heeft hij een mooi eerbetoon gekregen. Het nummer veertien is dus een nummer om nooit te vergeten.

Rugnummer 4, Virgil van Dijk

Een ander rugnummer van betekenis is het nummer vier gedragen door Virgil van Dijk. Virgil is de centrale verdediger van het Nederlands team en hij is een van de beste op dit moment. Tijdens een wedstrijd van het Nederlands elftal kun je makkelijk sportwedden, wedden op sport. Ook kun jij je punten inzetten op Virgil van Dijk. Deze speler heeft nog meer in petto voor zijn club in Engeland en het Nederlandse team. 

Rugnummer 10, Memphis Depay, Dennis Bergkamp en Wesley Sneijder

Zowel Dennis Bergkamp als Wesley Sneijder kon je herkennen aan hetzelfde rugnummer. Om precies te zijn hebben we het over rugnummer tien. Met ditzelfde rugnummer kun je Memphis Depay nog steeds spotten op het Nederlandse voetbalveld.

Zoals hiervoor al kort werd benoemd, draagt Memphis Depay nog steeds dit rugnummer. Hij draagt nummer tien wanneer hij moet spelen voor het Nederlands elftal. Depay is een bekende aanvaller voor zowel het Nederlands elftal als voor Atlético Madrid.

Ook Dennis Bergkamp, een van de meest populaire voormalig Nederlandse voetballers, heeft gevoetbald met nummer tien op zijn rug. Niet alleen voor het Nederlandse elftal speelde hij met dit rugnummer, ook bij Ajax, FC Arsenal en FC Internazionale kon je Dennis Bergkamp herkennen aan zijn rugnummer.

Veel voetballers droegen nummer tien op hun rug, zo ook voormalig voetballer Wesley Sneijder. De bekende middenvelder heeft zowel bij het Nederlandse voetbal als het internationale voetbal nummer tien gedragen. Wesley Sneijder heeft een boel winsttitels op zijn naam weten te realiseren, waarbij hij het welbekende rugnummer droeg.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*