ADO Cultheld: Dennis van der Heijden

Dennis van der Heijden ADO Den Haag

Afgelopen weekend kreeg Nederland te maken met een nieuw aanstormend talent in de Eredivisie. Dennis van der Heijden is zijn naam. De spits van de A1 van Ado Den Haag zat afgelopen zondag 14 februari voor het eerst bij de selectie van het eerste elftal en dat was op zijn zachtst gezegd geen slechte keuze van hoofdtrainer Fraser. ADO Den Haag speelde deze middag een uitwedstrijd tegen Excelsior en dat liep in eerste instantie niet volgens plan. Ondanks dat Kevin Jansen ADO al vroeg in de wedstrijd op voorsprong had gebracht, kwam de club uit Den Haag uiteindelijk via twee goals van Excelsior spits Tom van Weert in de vierentwintigste en negenenzestigste minuut op een 2-1 achterstand. En dus moest het roer om.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Droomdebuut

Met nog twintig minuten op de klok liep de jongeling zich warm, hopend op wat speelminuten. Uiteindelijk was het zover. Het Haags kwartiertje was net begonnen en Dennis mocht zich opmaken voor zijn debuut bij de grote jongens. In de zevenenzeventige minuut werd Vito Wormgoor naar de kant geroepen en ging Dennis in de punt van de aanval lopen. Er zat nog geen zandkorreltje op zijn schoen toen vanuit het niets de bal voor zijn linkervoet terecht kwam en hij met een verwoestend schot keeper Kurto passeerde. BAMMM….Hier ben ik 2-2. Eén keer raken noemen ze dat. Maar het kon nog gekker. Kort voor het einde van de wedstrijd wist hij in zesentachtigste minuut zijn club ADO op een 2-3 voorsprong te schieten. Dit keer met rechts. ADO Den Haag won de wedstrijd uiteindelijk nog met 2-4 maar duidelijk is dat de Eredivisie een cultheld rijker is.